Proiectul „Educație în siguranță de la egal la egal” are misiunea să combată violența domestică și de gen prin crearea unui cadru sigur pentru respectarea principiului egalității de șanse în învățământul preuniversitar. În acest sens, a avut loc prima sesiune de formare în recunoașterea și abordarea cazurilor de abuz sau neglijență, la care au participat 41 de profesorii din ciclul gimnazial și asistenți sociali. Asociația Teach for Romania împreună cu Asociația Necuvinte au asigurat formarea prin prezența experților educaționali, dar și a specialiștilor care vin cu expertiza de pe teren, specific temei de violență.
,,M-a atras tema proiectului fiindcă este experiența de pe teren cea care te împinge să cauți resurse. Suntem mulți pedagogi care căutăm ajutor atunci când discutăm despre diminuarea violenței școlare, bullying sau violență domestice. Această formare vine ca o susținere și informare asupra a ceea ce reprezintă violența sub toate formele ei, dar mai ales ca o resursă importantă asupra a cum acționăm noi, cadrele didactice, împreună cu actorii relevanți din comunitate, în situații de violență.
În urma formării, am coagulat un grup ce va duce resursa dobândită către aplicare, un grup care a și împărtășit propriile experiențe. E remarcabil cum sub umbrela dorinței de perfecționare pentru binele copilului, se pot uni atât de mulți predagogi gata oricând să susțină educația sigură!” (Diana Bordeianu)
***
Proiectul „Educație în siguranță de la egal la egal” este derulat de Teach for Romania și Asociația Necuvinte, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.