Ghid despre rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz

March 28, 2023
Povești de pe teren

Asociația Teach for Romania în parteneriat cu Asociația Necuvinte dezvoltă proiectul „Educație în siguranță de la egal la egal”, proiect care are misiunea să combată violența domestică și de gen. Oferim unui cadru sigur pentru respectarea principiului egalității de șanse în învățământul preuniversitar și instrumentele necesare profesorilor, asistenților sociali și copiilor, cât și materiale și modele de intervenții ce pot fi preluate la nivelul instituțiilor județene.

Tot mai mult, atât în comunitate, cât și la școală, profesorii, asistenții sociali se confruntă cu violența elevilor, iar uneori e nevoie de intervenție specializată pentru a diminua conflictele sau rezultatele fatidice ale violenței.

Ce este de făcut într-o situație care scapă de sub control sau asupra căreia nu există control?

Care sunt pașii de urmat în cazul unui abuz? Ce faci dacă ești martor/-oră la un act de violență?

Secretele violenței pe care copiii le păstrează, de cele mai multe ori pentru toată viața, nu trebuie să fie secrete! A avea dreptul la viață este normalitate. A avea dreptul la o viață fără violență e necesar să fie normalitate! Ce putem face?

Ghidul “Rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz” este disponibil pentru descărcare.

Descarcă "Ghid despre rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz"

Proiectul “Educație în siguranță de la egal la egal” este derulat de Teach for Romania și Asociația Necuvinte, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.