,,M-a atras tema proiectului fiindcă este experiența de pe teren cea care te împinge să cauți resurse”
Iași, februarie 2024
Teach for Romania împreună cu Asociația necuvinte au lansat apelul de înscriere pentru experți educaționali, cadre didactice, asistenți sociali și persoanele implicate în educația și protecția copiilor, de a participa la evenimentul fizic de la Iași, ,,Ateliere teoretice și practice: cum identificăm, abordăm, gestionăm cazurile de violență?”
Evenimentul va avea loc pe 21 februarie 2024 și oferă componentă de învățare, alături de cadre didactice și asistenții sociali care ajută și ghidează pentru identificarea și gestionarea situațiilor de violență, cât și metode practice de prevenție prin intermediul activităților desfășurate la clasă.
Evenimentul reprezintă închiderea proiectului ,,Educație în siguranță de la egal la egal”, proiect derulat de Teach for Romania și Asociația Necuvinte, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Scopul proiectului este să combată violența domestică și de gen prin respectarea principiului egalității de șanse în învățământul preuniversitar, oferind instrumentele necesare profesorilor, asistenților sociali și copiilor și prin dezvoltarea de materiale și intervenții ce pot fi preluate la nivelul instituțiilor județene implicate.
***
Data evenimentului: 21 februarie 2024
Locația: Hotel Ramada, Str. Grigore Ureche 27, Iași
Interval orar: 10.00 – 17.00
Pentru a participa, e nevoie de preînscriere aici: link
Termen limită pentru preînscriere: 8 februarie inclusiv
Participarea nu percepe taxă.
Decontul transportului și cazarea se asigură la cerere, în limita locurilor disponibile. Veți primi confirmarea posibilității decontului și/sau a cazării prin email, după completarea formularului de înscriere.
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.
https://educatieinsiguranta.ro/
Despre Teach for Romania:
Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 10 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină educatori, profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el.
În anul școlar 2023-2024, 145 de cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 126 școli, din 22 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 279 alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge astfel la aproximativ 26 000 de copii.
Despre Asociația Necuvinte:
Asociația Necuvinte este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 2013 în conformitate cu O.G. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, cu scopul de a lupta împotriva discriminării, abuzului și a violenței de gen. Violența de gen nu este o problemă a femeilor, ci o problemă a societății la rezolvarea căreia trebuie să participăm cu toții. Credem în suroritate și parteneriate ca modalitate de a atinge egalitatea și echitatea în societatea în care trăim.